Ändra
Välj din vårdcentral

Coronavirus/covid-19

Välkommen till Helsa vårdcentral Vallentuna.

Information gällande corona/covid-19

Alla invånare i Region Stockholm har möjlighet att testa sig för covid-19, både för pågående sjukdom (PCR-test) och för antikroppar som tecken på genomgången sjukdom.

För att boka provtagning via 1177 behöver du som patient Mobilt BankID. Svarstiden via 1177s tjänst är kortare än på vårdcentralen. Vi rekommenderar därför att du och de i din familj som önskar testa sig skaffar Mobilt bankID och bokar via 1177. Klicka här för mer information. 

PCR-test (pågående infektion)

Du kan bara boka hemtest via appen Alltid öppet och 1177.se. I appen får du svara på frågor om ditt hälsotillstånd. Du får en kod som du använder för att boka tid för provtagning på 1177.

Appen Alltid öppet kan laddas ner kostnadsfritt från Appstore och GooglePlay. Du loggar in i appen med mobilt BankID. Läs mer om appen Alltid öppet.

Läs mer on PCR-test på 1177.

Provtagning antikroppar

Om du har varit frisk i mer än 14 dagar och vill veta om du har haft covid-19 kan du logga in direkt på 1177.se och boka tid för provtagning.

Läs mer om provtagning antikroppar på 1177.

Vaccin mot covid-19/corona

Läs mer om vaccineringen på 1177.

Information från Försäkringskassan

Försäkringskassans hemsida hittar du aktuell information om till exempel smittbärarpenning, läkarintyg, karens, ersättning till riskgrupper och vab kopplat till covid-19.

cross