Ändra
Välj din vårdcentral

Coronavirus/covid-19

Välkommen till Helsa vårdcentral Lönsboda.

Adress för vaccination

Osby: Ekebo Servicehus, Fabriksgatan 7. Ingång huvudentrén.
Lönsboda: Matsalen på Bergfast, Västra Järnvägsgatan 5B

Pågående vaccinering på Helsa Vårdcentral Osby/Lönsboda

Vi på Helsa håller just nu på att skicka ut brev till riskgruppspatienter i ålder 18-59 år (dvs. Fas 3). Endast du som får detta brev kan boka tid för vaccinering. Bokning sker endast via telefon: 0479-148 40, knappval 1. Vi har just nu ingen webbtidsbokning.

Till dig som inte fått något brev

Om du inte fått något brev beror det antingen på att du tillhör en riskgrupp som kallas av sjukhus eller att du tillhör fas 4. Läs mer om faserna på www.1177.se 

Provtagning på labb är inte covid-vaccinering!

Vi har uppmärksammat att patienter bokar tid för provtagning på labb, och tror att detta är covid-vaccinering. Vänligen gör inte detta. Det medför extraresurser från oss för avbokning - resurser som istället kan gå till arbete med snabbare vaccineringsadministration. Webbokningen är tills vidare stängd. Boka istället via telefon.

Vaccination

Här hittar du senaste informationen om vaccinationen mot covid-19.

Provtagning

Här hittar du information om PCR-prov och antikroppsprov.

För att boka provtagning via 1177 behöver du som patient Mobilt BankID. Svarstiden via 1177s tjänst är kortare än på vårdcentralen. Vi rekommenderar därför att du och de i din familj som önskar testa sig skaffar Mobilt bankID och bokar via 1177. Klicka här för mer information. 

För information kring testning för reseintyg, klicka här.

cross