Ändra
Välj din vårdcentral

Vaccinationer

Välkommen till Helsa vårdcentral Älmhult.

Vaccination mot covid-19

Ny plats för vaccineringen

Från och med idag (10 maj) vaccinerar vi mot covid-19 i den stora containern på vårdcentralens parkering. Observera att du som sedan tidigare har tid inbokat hos oss på Älmekulla eller vårdcentralen numera är välkommen till vaccineringen på parkeringen. 

När är det din tur?

Tidpunkten för när du blir kallad styrs av vaccintillgången och din ålder. Vi följer Folkhälsomyndighetens prioritetsordning och vaccinerar de äldsta kronobergarna först. Här kan du läsa om vilka som för tillfället kan vaccinera sig i Kronoberg och hur det går till.

Vänligen observera!

Det är många som ringer till oss och önskar boka tid för vaccination. Vi ringer upp så snart vi kan. Helsa vårdcentral kontrollerar alla samtal som inkommit. Om vi ser att du som ringt redan bokat en tid via webben så ringer vi inte upp, detta för att kunna prioritera fler patienter och boka in vaccination för så många som möjligt. Tack för din förståelse! 

Provtagning för covid-19

Provtagning för covid-19 sker i den lilla containern som står placerad strax utanför vårdcentralen.

Vaccination mot TBE

Fästingburen hjärninflammation, TBE, sprids med fästingar. TBE-viruset finns på många håll i Sverige, främst i södra delen. Vaccination rekommenderas om du ska vistas i riskområden. Läs mer om vaccination mot TBE på 1177.se

Pris
Vuxen: 600 kr
Barn: 600 kr

Boka tid för TBE-vaccination via telefon: 0476-64 66 00

cross